loader image

CARI KEDAI SAYA

=

AKAUN SAYA

CARI KEDAI SAYA

=

AKAUN SAYA

Persekitaran

Arabian Oud komited untuk melindungi alam sekitar dan memastikan hasil oud kami, iaitu hasil yang sangat penting untuk kelangsungan hidup masyarakat tempatan di Kemboja, India dan Brunei, kekal lestari. Melalui inisiatif yang dilancarkan oleh pengasas kami, kami menanam lebih daripada 75,000 pokok gaharu (oud) setiap tahun untuk memastikan generasi akan datang akan dapat menikmati aroma nostalgia ini.

Kami juga memilih dengan teliti kawasan oud akan dituai, dan merekrut pengumpul oud yang telah kami pilih untuk bekerja.

Pasukan kami mencari dan menuai kayu terbaik, dan dipilih kerana kemampuan untuk mengenal pasti kayu Aquilaria yang menghasilkan resin oud sebelum menebang pokok.

Selain kehadiran kayu ini dalam wangian khas kami, kami juga membekalkan kayu gaharu kepada pelanggan kami dalam bentuk minyak, setanggi dan serpihan kayu.

Di Arabian Oud, kami sangat percaya bahawa dengan menggunakan kaedah tradisional, kami dapat mengusahakan dan memelihara tanaman kami walaupun dalam keadaan berbahaya.

Pengumpul oud kami menggunakan tradisi nenek moyang yang diturunkan dari satu generasi ke generasi berikutnya apabila mereka bekerja untuk menuai ramuan berharga ini.

Di Arabian Oud, kami melindungi alam semula jadi dan memastikan kelestarian pokok.

Arabian Oud dan perlindungan alam sekitar!

Arabian Oud percaya bahawa melindungi alam sekitar adalah sangat penting.

Di Arabian Oud, kami berjanji untuk mengurangkan jejak persekitaran kami.

Produk kami tidak pernah diuji pada haiwan.

Sesetengah minyak wangi kami, seperti kesturi (yang pada asalnya diperoleh daripada kandungan haiwan), dihasilkan daripada molekul sintetik.

Pada masa yang sama, Arabian Oud terlibat dalam penanaman ratusan pokok setiap tahun (terutamanya di Asia Selatan, lokasi asal pokok gaharu, yang biasanya dikenali sebagai kayu oud) yang membantu penghutanan semula.

Inisiatif ini merupakan bukti kerelaan kami untuk bertindak bagi menawarkan produk berkualiti tinggi yang sesuai dengan alam semula jadi dan melindungi alam semula jadi.