loader image

CARI KEDAI SAYA

=

AKAUN SAYA

CARI KEDAI SAYA

=

AKAUN SAYA

- DUNIA -

Temui dunia Arabian Oud

-DUNIA –

Temui dunia Arabian Oud

ARABIAN OUD HARI INI

Sebagai pembekal wangian Timur terbesar di dunia, Arabian Oud komited untuk hanya menggunakan minyak dan ramuan terbaik. Kami menggabungkan minyak dan ramuan untuk mencipta wangian membangkitkan yang membawa pelanggan kami ke satu perjalanan yang menemukan Timur dan Barat; tempat kemegahan dan tradisi digabungkan dengan kreativiti dan kemewahan kontemporari. Arabian Oud ialah jenama antarabangsa dengan 900 lokasi jualan di 35 negara di seluruh dunia. Oleh sebab kami mematuhi standard tinggi yang sama ketika memilih lokasi jualan dan ramuan mentah, kami telah mendirikan kedai terunggul kami di Champs-Élysées di Paris, Oxford Street di London, Times Square di New York dan di 38 kedai di Dubai, di pusat beli-belah yang paling berprestij di negara itu.

Misi kami adalah untuk membantu pelanggan kami mencari wangian terbaik

Setiap daripada kedai kami direka untuk mempamerkan wangian luar biasa kami dalam pengalaman deria yang mewah dan mengasyikkan. Pelanggan disambut dengan aroma khas daripada oud semula jadi tulen, kemudian dibawa ke perjalanan penghiduan yang mengasyikkan oleh penasihat yang berkongsi minat mereka terhadap wangian dan pengetahuan tentang ramuan. Kakitangan di kedai kami dilatih oleh Cinquième Sens – sebuah syarikat penghiduan khas yang telah menghasilkan teknik terkenal di dunia untuk mencari wangian sempurna untuk individu. Oleh itu, misi kami bukan hanya untuk membantu pelanggan mencari wangian terbaik – sama ada untuk diri sendiri atau orang tersayang – tetapi juga untuk memastikan bahawa setiap daripada mereka mendapat layanan peribadi yang istimewa semasa kunjungan mereka.

Oud: Warisan kami

Bekalan oud

Resin oud kami menghasilkan wangian khas yang tidak dapat dilupakan dan menyambut setiap pelanggan yang mengunjungi kedai kami. Dengan gabungan kekuatan penghiduan dan wangian semula jadi yang unik, ramuan ini dianggap sebagai komponen utama palet pembuat minyak wangi. Beberapa tahun diambil untuk mendapatkan resin pekat ini yang dirembeskan batang dan akar pokok genus Aquilaria yang berusia berabad lamanya dari Asia Tenggara. Oleh sebab hanya 7% daripada pokok ini menghasilkan resin berharga, hasilnya adalah sedikit. 70 kilogram kayu diperlukan untuk mengekstrak 20 ml minyak oud tulen, menjadikannya sebagai salah satu sumber semula jadi yang jarang ditemui di dunia. Kami komited untuk melindungi alam sekitar dan berusaha memastikan hasil oud kami, iaitu hasil yang sangat penting untuk kelangsungan hidup masyarakat tempatan di Kemboja, India dan Brunei, mematuhi kriteria pembangunan lestari. Berkat inisiatif yang dilancarkan oleh pengasas kami, kami menanam lebih daripada 75,000 pokok penghasil oud setiap tahun untuk memastikan generasi akan datang akan terus mendapat manfaat daripada wangian tradisional zaman ini. Di samping itu, kami memilih dengan teliti kawasan sumber dan penuai oud untuk bekerjasama dengan kami. Dipilih kerana kemampuan mereka untuk mengenal pasti pokok genus Aquilaria yang menghasilkan resin berharga, mereka hanya memilih kayu oud terbaik. Oud ialah kunci utama dalam kebanyakan wangian berjenama, tetapi kami juga menawarkan oud tulen kepada pelanggan kami dalam bentuk minyak, setanggi dan serpihan kayu.

WANGIAN TIMUR LUAR BIASA YANG DISAMPAIKAN DALAM PEMBUNGKUSAN TERHEBAT

Dengan perhatian terperinci untuk setiap ciptaan, pasukan pembuat minyak wangi kami yang terkenal di dunia menghasilkan wangian timur luar biasa yang disampaikan dalam pembungkusan terhebat. Campuran setanggi Arab abadi untuk mengharumkan kediaman, minyak oud tulen berkualiti tinggi, wangian ala Timur moden dalam format pengabus: setiap 400+ produk dalam portfolio Arabian Oud ialah hasil keajaiban yang terkenal di dunia. Selain rangkaian wangian yang meluas, Arabian Oud juga menghasilkan ciptaan unik untuk selebriti antarabangsa dan ahli keluarga diraja. Kebanyakan wangian Arabian Oud telah memenangi anugerah di Anugerah FIFI, “Oscars” dunia wangian.

WANGIAN UNIK

Resala
Resala ialah interaksi pakar antara tradisi dengan kemodenan, menggabungkan aroma coklat pahit dan haruman tajam oud dengan bauan vanila yang lembut. Wangian uniseks mewah ini disampaikan dalam botol yang menarik dalam bentuk bulu pelepah dan bekas dakwat.

Tarteel Silver
Pemenang anugerah Arabian Prestige 2017 dalam kategori Lelaki, Tarteel Silver menggabungkan kehalusan vanila yang lembut dan aroma melati yang kuat dengan bauan sitrus seperti bergamot. Tarteel Gold pula menghasilkan bauan safron yang lebih harum, dilengkapi dengan haruman oud dan kesturi.

Madawi
Pemenang Arabian Prestige Award 2016 FIFI dalam kategori Wanita, Madawi membangkitkan keterujaan belia melalui hembusan lembut pokok bunga pic dan orkid yang kemudiannya memberikan rasa sensual di hati namun menggoda dengan bauan kesturi dan bunga mawar liar.

OUD: RAMUAN YANG PALING DICARI DALAM PALET PEMBUAT MINYAK WANGI

Walaupun aroma wangian dan campuran Timur kami sekarang boleh didapati di jalanan, restoran dan hotel mewah di Paris, kisah kejayaan Arabian Oud bermula di sebuah butik kecil yang menjual wangian halus di pasar raya asal Alzal di Riyadh, Arab Saudia – tempat penciptaan jenama kami. Dikatakan bahawa oud – ramuan yang paling dicari dalam palet pembuat minyak wangi – ialah setanggi tulen pertama yang ditemui Manusia. Aroma semula jadi khasnya, berkembang dan berubah sepanjang hari dan mempunyai kepentingan budaya dalam kebanyakan peradaban kuno dan masa kini. Hari ini, Arabian Oud ialah jenama antarabangsa yang menggabungkan kreativiti minyak wangi Barat dengan kekuatan wangian Timur sambil terus menghormati tradisi khusus untuk ramuannya. Setiap aktiviti kami ialah cerminan komitmen berterusan untuk hanya menawarkan minyak dan wangian terbaik.

Kami telah memperkenalkan dunia wangian Timur kepada audiens di seluruh dunia

KEDUDUKAN KAMI

Arabian Oud ialah pembuat minyak wangi terbesar di Arab Saudi dan jenama wangian Timur pertama yang mendirikan jenama di negara-negara Barat. Syarikat ini mempunyai lebih daripada 900 tempat jualan di lokasi berprestij di 35 negara termasuk Champs-Élysées di Paris, Oxford Street di London, Times Square di New York dan di pusat beli-belah paling berprestij di Dubai. Permintaan untuk wangian unik kami dan khidmat pelanggan kami yang luar biasa sentiasa meningkat. Oleh itu, kami berhasrat untuk memenuhi permintaan ini dengan meneruskan pengembangan kami di lokasi berprestij.

ANUGERAH

Arabian Oud sentiasa berpegang pada matlamat: Untuk menghasilkan minyak dan wangian dengan kualiti yang tiada tandingan, menggunakan bahan mentah terbaik. Kami berbangga dengan kenyataan bahawa ciptaan kami terus dikenali melalui pelbagai anugerah industri. Kejayaan kami yang paling luar biasa baru-baru ini merangkumi dua anugerah di anugerah Fragrance Foundation Arabia edisi 2017 – “Oscar” dunia wangian – dalam kategori Arabian Prestige Lelaki dan Arabian Prestige Wanita.

Anugerah

Fragrance Foundation Arabia Awards 2017

Penjual Wangian Nic Terbaik Arabian Oud

Fragrance Foundation Arabia Awards 2016

Arabian Prestige, Lelaki
Khusus

Arabian Prestige, Wanita Fatenah

Arabian Prestige, Lelaki
Tarteel Silver

Set Timur

Set Islamik

Wangian Arabian, Lelaki
Kashmir

Arabian Prestige, Wanita
Madawi

Tarikan Popular Arabian, Lelaki
Solid Black

Misi kami adalah untuk menghasilkan minyak dan wangian terbaik di dunia. Sebab itulah setiap interaksi dengan Arabian Oud perlu mencerminkan kualiti dan kepuasan produk kami.
Apabila pelanggan berjalan masuk ke salah satu kedai kami, mereka memasuki tempat mewah yang menemukan mitos dan tradisi dengan kemewahan kontemporari; tempat pertembungan Timur dan Barat dengan rasa sensual; tempat kita dapat berkongsi minat terhadap kualiti.
Penasihat kami memberikan pengalaman membeli terbaik, mereka berkongsi pengetahuan mendalam tentang seni wangian dan rahsia aroma eksotik yang hanya diketahui oleh orang dalam. Setiap pelanggan sentiasa mendapat layanan peribadi yang istimewa.

Pengasas syarikat

Status terkini yang dinikmati oleh Arabian Oud – pembekal wangian Timur terkemuka di dunia – adalah sepenuhnya hasil visi dan dedikasi Sheik Abdul-Aziz Al Jasser.
Sheik melancarkan Arabian Oud pada tahun 1982 dengan pelaburan awal $1,360 yang diberikan oleh rakan dan keluarganya. Pada masa itu, jumlah itu cukup untuk membuka butik kecil di pasar raya asal Alzal di Riyadh.
Pada tahun-tahun awal perniagaannya, Sheik mengembara untuk menyempurnakan ciptaan dan hubungannya yang berkekalan dengan penuai oud kami di Asia. Apabila kualiti minyak dan wangiannya yang luar biasa mula menarik perhatian orang ramai, semangat untuk oud meyakinkan Sheik bahawa terdapat permintaan antarabangsa yang belum dimanfaatkan. Dengan kekuatan dua tahun pertama kejayaan ini, Sheik Al Jasser dapat membiayai pengembangan hebat ke seluruh dunia yang berterusan hingga ke hari ini dan memperkenalkan wangian Timur terbaik ke lokasi-lokasi Barat yang paling berprestij. Hari ini, Arabian Oud ialah jenama yang dikenali oleh semua orang di seluruh Timur Tengah dan Asia.